mandag 29. september 2014

Occupy central


Studenter og skoleelever i Hong Kong demonstrerer nå for demokrati og reell politisk innflytelse for valget av chief executive i 2017, et valg myndighetene i Beijing har sine klare meninger om hvordan skal foregå. Demonstrasjonene begynte fredag, og har siden intensivert seg i omfang. Det har vært flere sammenstøt mellom politiet og demonstrantene, men hvor demonstrantene selv er tydelige på at de vil protestere fredelig og ikke benytte noen former for vold.

Vi var ute på en liten tur i Causeway Bay området i dag, ikke så langt fra hvor de fleste demonstrantene oppholder seg.Men,slik vi forstår det, sprer demonstrasjonen seg og så til andre områder, som Causeway Bay. Alle er rolige; men når det kommer flere og tilslutter seg, hører man applaus. Vi kom i prat med en dame som fortalte hun er fra Hong Kong og hun har aldri sett noe som dette noen gang i løpet av sitt 50 år lange liv. Hun var tydelig berørt av å se på samlingen av studenter, og hun gråt.

Noen av de yngste demonstrantene er 13 år gamle, og med tanke på ens egen priviligerte bakgrunn, er det vanskelig å selv ikke bli berørt av å se hundredevis av ungdommer som kjemper for demokati - noe en selv tar som en selvfølge.



                                 

                                 















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar